Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

SKYLINE




Η ταινία ξεκινάει με την περίφημη πρόβλεψη του Στίβεν Χόοκιν [Stephen Hawking] ότι όχι απλώς είναι στατιστικά σχεδόν βέβαιο ότι υπάρχουν, αλλά κυρίως ότι αν ποτέ μας επισκεφθούν το αποτέλεσμα θα είναι παρόμοιο με την άφιξη του Κολόμβου στην Αμερική για τους ιθαγενείς [η πλειοψηφία των οποίων εξολοθρεύτηκαν].

"If aliens ever visit us, I think the outcome would be much as when Christopher Columbus first landed in America, which didn't turn out very well for the Native Americans."
http://www.huffingtonpost.com/2010/04/25/stephen-hawking-aliens_n_551035.html#s84595

Έτσι, από τη αρχή, ξέρουμε τι θα περιμένουμε. Τίποτε μη προβλέψιμο.
Μια ταινία επιστημονικής φαντασίας από τα ίδια...
Εξωγήινοι που έρχονται να μας κατασπαράξουν, ή μάλλον να μας ρουφήξουν για λιχουδιά τον εγκέφαλο, άκαρπες προσπάθειες του στρατού να τους νικήσει... και ολίγη ιστορία αγάπης μεταξύ νεαρού ζευγαριού που συνεχίζει να παραμένει πιστό ακόμη κι όταν ο άντρας έχει γίνει πλέον εξωγήινο τέρας και η κοπέλα είναι κρατούμενη!!!
Το σενάριο παίρνει μηδέν.
Τα εφέ είναι καλά, αλλά τίποτε το ιδιαίτερο, σε μία εποχή που κατακλύζεται από ταινίες που βασίζουν την επιτυχία τους μόνο στα εφέ.
Οι ηθοποιοί, εδώ που τα λέμε, δεν παίζουν και άσχημα, αλλά χωρίς οποιαδήποτε πλοκή, η προσπαθειά τους είναι ανούσια.

Θα ήταν καλό μόνο για βιντεοπαιχνίδι, τύπου Space invaders.

Οι σκηνοθέτες [αδελφοί Strause] έχουν την εταιρία  ειδικών εφέ Hydraulx, και είχαν ξεκινήσει την καριέρα του από την τηλεοπτική σειρά X Files.
Παρά τη μακροχρόνια πείρα τους όμως στα εφέ, τόσο στον κινηματογράφο όσο και στο χώρο των μουσικών συναυλιών, η ταινία Skyline δε σώζεται μόνο από αυτά.
Αυτό βέβαια δε φαίνεται να τους πειράζει, αφού και η προηγούμενη ταινία τους του 2007, το Aliens vs. Predator: Requiem, είχε επίσης πάρει κακές κριτικές, αλλά τα πήγε μια χαρά εισπρακτικά.

Είναι ν' απορεί κανείς  με κριτικές σαν του



Μια ακόμη, αρκετά ενδιαφέρουσα, ταινία επιστημονικής φαντασίας, με σκηνοθέτες τους αδερφούς Στράους, γνωστούς μέχρι σήμερα για τα ειδικά εντυπωσιακά οπτικά εφέ σε ταινίες όπως «Terminator», «Χ-Men» και «Avatar». Δυστυχώς, οι χαρακτήρες δεν αναπτύσσονται, αν και, τουλάχιστον εδώ, τα πράγματι εντυπωσιακά εφέ χρησιμοποιούνται για δραματικούς σκοπούς, με αποτέλεσμα η ταινία να κρατά το ενδιαφέρον από την αρχή ώς το τέλος."

Δεν υπάρχουν σχόλια: