Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Η νύφη της θάλασσας عروس البحر Jaffa כלת הים



Ισραηλίτικη ταινία γυρισμένη στις φτωχογειτονιές της Γιαφό [Ιόπη].
Η Μαλί Βολφ [Dana Ivgy], δουλεύει στην επιχείρηση του πατέρα της Ρουβέν [Moni Moshonov], ένα μικρό συνεργείο αυτοκινήτων, όπου επίσης εργάζονται ο ανεπρόκοπος αδελφός της, ο Μεΐρ [Ro'i Assaf]  και δυο Άραβες, πατέρας και γιος.  Η Μαλί ερωτεύεται το νεαρό Άραβα, τον Τουφίκ [Mahmud Shalaby] και βγαίνουν φυσικά κρυφά.
Ο Μεΐρ  ενοχλεί συνεχώς τον Τουφίκ, και μια μέρα τον σπρώχνει βίαια και τον φτύνει. Ο γέρο Χασάν προσπαθεί να τους χωρίσει, αλλά δεν τα καταφέρνει. Ο νεαρός Άραβας ανταποδίδει τα χτυπήματα και ο Τουφίκ γλιστράει και χτυπάει θανάσιμα το κεφάλι του πέφτοντας σε κάποιο σιδερένιο εργαλείο. Πεθαίνει μετά από λίγο στο νοσοκομείο. Ο Τουφίκ καταδικάζεται σε φυλάκιση εννέα χρόνων για ανθρωποκτονία.
Αμέσως μετά τη δίκη, η Μαλί αντιλαμβάνεται πως είναι έγκυος από τον Τουφίκ και αποφασίζει να κρατήσει το παιδί, λέγοντας ψέματα στους γονείς της πως τα είχε δήθεν με κάποιον παντρεμένο. Στον Τουφίκ δε λέει ποτέ τίποτε.
Τα χρόνια περνούν και η Μαλίκ κρατάει καλά κρυμμένο το μυστικό της, μέχρι που αποφυλακίζεται ο Τουφίκ και ζητάει να την ξαναδεί.
Η Μαλίκ βρίσκεται σε μεγάλο δίλημμα, ποιον κόσμο άραγε ν'  ακολουθήσει, αλλά τελικά δραπετεύει από το σπίτι των γονιών της και καταφεύγει προσωρινά στη θεία της μέχρι να δει τι θα κάνει.

Μια εξαιρετική ταινία για τις ανθρώπινες σχέσεις μέσα σε μια διχασμένη κοινωνία, σκηνοθετημένη από την Ισραηλινή ακτιβίστρια που αγωνίζεται ενάντια στην κατοχή της δυτικής όχθης, Keren Yedaya.
Η ταινία παρουσιάστηκε, εκτός συναγωνισμού, στο Φεστιβάλ των Κανών το 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια: