Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Peacock [Αόρατη ζωή]



Ψυχολογικό θρίλερ με καλό σενάριο, πολύ καλά σκηνοθετημένο από τον Michael Lander, και μάλιστα όταν πρόκειται για την πρώτη του ταινία.

Ο Τζον Σκίλπα [Cillian Murphy] δουλεύει σε μια τράπεζα στην [φαναστική] ασήμαντη κωμόπολη Πίικακ στη Νεμπράσκα καταφέρνοντας να καλύψει περίτεχνα το καλά κρυμμένο μυστικό του. Ότι η γυναίκα του, η Έμα,  κι αυτός... είναι το ίδιο πρόσωπο.
Βλέπετε, ο Τζον υποφέρει από διαταραχή πολλαπλής προσωπικότητας.
Για κακή του τύχη όμως, μια μέρα εκτροχιάζεται το τρένο που περνά δίπλα από το σπίτι του και ένα βαγόνι του καταλήγει στο κήπο του. Όταν τρέχουν οι γείτονες για βοήθεια, βρίσκουν την Έμα στον κήπο, κι έτσι μαθαίνουν πως ο Τζον... είναι παντρεμένος.
Τώρα, αγωνιωδώς, θα προσπαθήσει να καλύψει τη διπλή του ταυτότητα, μιας κι ο σπασμένος φυσικός φράχτης της αυλής του, άνοιξε διάπλατα και τον προστατευτικό φράκτη του αλλόκοτου ψυχολογικού του κόσμου.
Στην ιστορία μπλέκεται και η Μάγκη [Ellen Page], μια φτωχή χωρισμένη μητέρα, την οποία προστατεύει ο Τζον/Έμα, αλλά η οποία, άθελά της, του δυσκολεύει πολύ την προσπάθειά του να κρυφτεί από τα περίεργα μάτια της μικρής κοινωνίας του Πίικακ.

Εξαιρετική ηθοποιία από τον Cillian Murphy στον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Καιρό είχα να δω θρίλερ με "παρατραβηγμένο" σενάριο που να είναι τόσο πειστικό.
Αποτέλεσμα του συνδυασμού καλού σκηνοθέτη και έξυπνα γραμμένης ιστορίας [από τουςMichael Lander και Ryan O Roy].

Στη φωτογραφία, ο Cillian Murphy, ως Έμα, και η Susan Sarandon, στο ρόλο της κυρίας δημαρχίνας που προστατεύει γυναίκες της περιοχής προσφέροντάς τους καταφύγιο. Δε γνωρίζει βέβαια πως στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Έμα αρνείται να σωθεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: