Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Coco avant Chanel


Η ταινία είναι η βιογραφία της ζωής της θρυλικής Κοκό.
Από τα παιδικά της χρόνια στο ορφανοτροφείο και τη συναναστροφή της με κύριο της αστικής τάξης, μέχρι την πρώτη της επιτυχημένη έκθεση μόδας. Ο βαρόνος Μπαλζάν την καταφέρνει να γίνει μετρέσα του πείθοντάς την πως θα τη βοηθήσει να της βρει σκηνή για να παίξει, αλλά τελικά την ερωτεύεται και παύει να είναι ένα απλό παιχνιδάκι στη συλλογή του. Η Κοκό επιβάλλει τη δική της προσωπικότητα και βρίσκει τελικά το μεγάλο της έρωτα στο πρόσωπο ενός υπαλλήλου του εραστή της, του Μπόι. Δεν πρόκειται όμως να τον παντρευτεί ποτέ, διότι κι αυτός προτιμά για σύζυγο μια ζάπλουτη Εγγλέζα, χωρίς προλαβαίνει όμως να χαρεί τα πλούτη της μιας και μετά από ένα ερωτικό διάλειμμα με την Κοκό σκοτώνεται σε αυτοκινητιστικό ατύχημα.
Μετά από το τραγικό συμβάν η Κοκό αποφασίζει πως θα μείνει για πάντα δεσποινίς και αποτολμά προσωπική καριέρα στον απαιτητικό και ανδροκρατούμενο χώρο της γαλλικής γυναικείας μόδας.
Η γλυκιά Οντρέ Τοτού παίζει καλά το ρόλο της Κοκό, ενώ η ταινία είναι καλά σκηνοθετημένη από την Anne Fontaine που μας μεταφέρει πειστικά στη Γαλλία των αρχών του εικοστού αιώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: