Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

The Kings of Myconos



Μια αυστραλέζικη παραγωγή με 100% όμως ελληνική θεματογραφία.
Ο Στιβ, ένας φτωχός Ελληνοαυστραλός με πάθος για τα αυτοκίνητα αντίκες, μαθαίνει πως κληρονόμησε μεγάλη περιουσία στη Μύκονο και ταξιδεύει πάραυτα στο νησί, παρέα με το φίλο του, τον γυναικοκατακτητή Φρανκ, για να κανονίσει τα περιουσιακά.
Πέφτει όμως στα δίχτυα του Μιχάλη, του παμπόνηρου βασιλιά του νησιού,  που θέλει να του φάει την περιουσία για ένα κομμάτι ψωμί.
Αρχίζει ένας άνισος αγώνας του ανίδεου Στιβ με τους μεγαλοπαράγοντες του νησιού, τα δε πράγματα μπερδεύονται περισσότερο όταν οι Αυστραλοί ερωτεύονται δύο καλλονές, τις οποίες διεκδικούν επίσης το αρχικαμάκι της Μυκόνου και το αρχιλαμόγιο!
Ανάμεσά τους μπερδεύονται και δύο Γερμανοί αρχαιολόγοι που προσπαθούν να αποδείξουν πως οι διεκδικούμενες παραλίες 'φιλέτα" κρύβουν προϊστορικούς θησαυρούς...
Τι λύση πάντως θα φέρει μια κατσίκα!

Καλούτσικη κωμωδία, και ολίγη κοινωνική σάτιρα, για την αλλοπρόσαλλη φάρα των Ελλήνων, γαρνιρισμένη με ολίγες ιστορίες πάθους.
Φυσικά με τα χιλιοειπωμένα κλισέ περί Ελλάδος, όπου κυριαρχεί ο νεοπλουτισμός και η απατεωνιά και η τσάμπα μαγκιά. Η γνωστή εικόνα της χώρας μας που έχουν οι περισσότεροι ξένοι...
Και ενώ έγραφα αυτές τις σκέψεις, ιδού η πρωτοσέλιδη είδηση στη σημερινή Καθημερινή:
'Εισαγγελέας για σκάνδαλα στη Μύκονο".
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_18/08/2010_411786
Πρόκειται για όργιο διαφθοράς, όπου δύο δήμαρχοι, μερικοί υπάλληλοι του δήμου Μυκόνου και υπεύθυνοι εννέα τραπεζών κατηγορούνται ότι κάλυπταν τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του νησιού ώστε να μην πληρώνουν δημοτικό φόρο.


Αν ξεχάσουμε λίγο τα παραπάνω, η καλογυρισμένη ταινία δεν είναι και άσχημη για μια αποπνικτική, αυγουστιάτικη βραδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: