Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2010

Robin Hood


O νέος αυτός Ρομπέν των Δασών, σε σκηνοθεσία του Ridley Scott, είχε πάρει κακές κριτικές, κυρίως λόγω του σεναρίου του και κατέβηκε γρήγορα από τις αθηναϊκές τουλάχιστον αίθουσες.
Τον είδα λόγω ακριβώς του καλού σκηνοθέτη - μάγος πράγματι στις περιπέτειες- και της πλειάδας των εξαιρετικών ηθοποιών που έπαιζαν.
Το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς αυτό που περίμενα. Μια καλοστημένη ταινία, λίγο μύθος, λίγο ιστορική της βασιλείας του Ιωάννη στις αρχές του 13ου αιώνα στην Αγγλία της δυναστείας των Πλανταγενετών.
Υπάρχουν κάποιες ιστορικές ανακρίβειες (τους Γάλλους τους φέρνουν στην Αγγλία οι βαρόνοι που αντιδρούν στην αθέτηση της υπογραφής του Ιωάννη στη Μάγκνα Κάρτα, και οι οποίοι προσπαθούν να τον νικήσουν οδηγώντας όμως τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο, και όχι ένας πρώην έμπιστος του ίδιου του Ιωάννη), αλλά να μην ξεχνάμε πως πρόκειται για περιπετειώδη ταινία και όχι ιστορικό ντοκιμαντέρ, και μάλιστα ο κεντρικός ήρωας δεν είναι ο βασιλιάς Ιωάννης, αλλά το μυθικό πρόσωπο, ο Ρομπέν των Δασών!

Σίγουρα θα αρέσει στους λάτρεις των ιστορικών περιπετειών, ακριβώς λόγω της λεπτομερέστατης αναπαράστασης της μεσαιωνικής Αγγλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: