Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Shutter Island





"Το Νησί των Καταραμένων" είναι μια ταινία σκηνοθετημένη άψογα από τον Martin Scorsese βασισμένη στο μυθιστόρημα του Dennis Lehane σε σενάριο της Laeta Kalogridis.
Μας μεταφέρει στο τρομερό νησί  Shutter, όπου λειτουργεί ειδική ψυχιατρική κλινική για διαταραγμένους εγκληματίες. Εκεί παρακολουθούμε τις περιπέτειες του αστυνόμου Teddy Daniels [Leonardo DiCaprio] να ξεδιαλύνει το μυστήριο που κρύβεται πίσω από τη μυστηριώδη εξαφάνιση μιας κρατουμένης από το κλειδωμένο της κελί.
Οι υπάλληλοι όμως της κλινικής Ashecliff, από το διευθυντή ψυχίατρο John Cawley (Ben Kingsley) μέχρι το τελευταίο φρουρό και νοσοκόμο, δε φαίνονται όμως ιδιαίτερα διατεθημένοι να τον βοηθήσουν, και όταν μια τρομακτική καταιγίδα διακόπτει εντελώς την επικοινωνία με τον υπόλοιπο κόσμο και διαλύει τις αλλόκοτα πολυτελείς υποδομές στο αποκομμένο νησί τα πράγματα χειροτερεύουν. Οι ημικρανίες του  αστυνόμου Ντάνιελς επιδεινώνονται, αρχίζει να έχει παραισθήσεις, φαντάσματα και τύψεις από το παρελθόν του τον καταδιώκουν και...

Οι λάτρεις των ψυχολογικών θρίλερ δεν πρέπει να τη χάσουν, έστω και μόνο για την εξαιρετική φωτογραφία  του Robert Richardson και τα υπέροχα σκηνικά που δημιουργεί ο Martin Scorsese.

Δεν υπάρχουν σχόλια: