Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Sherlock Holmes





Ούτε που ξέρω πόσον καιρό θα κλαίω τα 9 ευρώ που πέταξα για να δω αυτήν την ταινία...
Δημιούργημα του σκηνοθέτη Guy Ritchie, και του παραγωγού Joel Silver (που είναι υπεύθυνος για κατασκευάσματα τύπου Lethal Weapon, Die Hard, Demolition Man κτλ.) η ταινία απλά θα εξόργιζε τον άμοιρο ευθυνών βέβαια Sir Arthur Conan Doyle, μιας και ουδεμία σχέση έχει το σενάριο των Michael Robert Johnson, Anthony Peckham, Simon Kinberg και Lionel Wigram με οποιαδήποτε ιστορία του μεγάλου Σκοτσέζου γιατρού & συγγραφέα. Αλήθεια χρειαζόταν η σύμπραξη τόσο πολλών συντελεστών για να παραχθεί αυτή η παιδιάστικη ιστορία (τι πρωτότυπο!) ενός μοχθηρού ταχυδακτυλουργού λόρδου που θέλει να... γίνει κυρίαρχος του κόσμου, αλλά πέφτει πάνω στο Σέρλοκ Χολμς...
Μπορείτε να φανταστείτε έναν Σέρλοκ Χολμς πρωταθλητή στο καράτε; Ε, έχετε μια εικόνα της απερίγραπτης αυτής κακογουστιάς.
Δυστυχώς αηδίασα και με τους Robert Downey Jr.στο ρόλο του Sherlock Holmes και Jude Law στο ρόλο του Dr. John Watson. Ο θεός βέβαια να τους κάνει Σέρλοκ Χολμς και Γουάτσον!!!
Το κερασάκι στην τούρτα είνα ότι κάποιες σκηνές φαντασμαγορικών ξυλοδαρμών, ο σκηνοθέτης μας τις δείχνει ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ, μια για να τις καταλάβουμε και μια για να τις εμπεδώσουμε!
Αμερικανοβρετανιά του αισχίστου είδους.

Αντίδοτο; Διαβάστε καμιά αυθεντική ιστορία του Sir Arthur Conan Doyle, για να συνέλθετε από το σοκ.


Κριτική του By A. O. SCOTT στους N.Y. Times
http://movies.nytimes.com/2009/12/25/movies/25sherlock.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: