Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Motherhood




"Μαμά σε κρίση".

Σκηνοθετημένη και γραμμένη από την Katherine Dieckmann, που δήλωσε:
"Ένας άντρας μπορεί να γράψει μια σπουδαία ταινία με θέμα τις γυναίκες. Όχι όμως αυτή την ταινία. Δεν νομίζω πως κανείς τους μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει να αντιμετωπίζεις την καθημερινότητα όσο μια γυναίκα. Τι σημαίνει να συμβιβάζεσαι με τα οικιακά καθήκοντα."


 Και σίγουρα έχει δίκιο. Ποιος άντρας θα μπορούσε να είχε γυρίσει μια τόσο ρεαλιστική ταινία για την καθημερινότητα όπως τη βιώνει μια μοντέρνα απλή γυναίκα;


Μια ματιά επίσης στη ζωή στη Νέα Υόρκη, πέρα από τα φανταχτερά περιτυλίγματα των χαζοχαρούμενων ταινιών τύπου Sex and the City.


Πολύ καλή η Uma Thurman, στο ρόλο της Eliza Welsh, μιας νεαρής, άνεργης μητέρας με δυο μικρά παιδιά και σκύλο, και ζει σε ένα μικροαστικό διαμέρισμα στο West Village της Νέας Υόρκης, και ταυτόχρονα προσπαθεί να γράψει [τουλάχιστον σε μπλογκ] και να περιποιηθεί και τη γριά του διπλανού διαμερίσματος. Παρακολουθούμε ουσιαστικά μια-δυο μέρες από τη ζωή της, όπου προσπαθεί να οργανώσει το πάρτι γενεθλίων της εξάχρονης κόρης της, καθώς επίσης να τελειώσει ένα κείμενο 500 λέξεων για να πάρει μέρος σε λογοτεχνικό διαγωνισμό.

 Η ταινία πήρε κακές κριτικές και απέτυχε και από άποψη εισιτηρίων.


Περίεργη η κριτική στους http://movies.nytimes.com/2009/10/23/movies/23mother.html
όπου η Ελίζα παρουσιάζεται ως "εκκεντρική, ακατάστατη, ταλαντευόμενη, ασυνεπής" ,
λες και θα μπορούσε, υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες, να συμπεριφέρεται αλλιώς. 


Πολύ εκφραστική και η Minnie Driver, στο δεύτερο ρόλο της φίλης της Ελίζας, της Σίλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: