Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

The New Daughter





Μια ταινία του 2009 που είδα σε βίντεο.
 Tαινία τρόμου, σκηνοθετικό ντεμπούτο του Ισπανού σεναριογράφου Luis Bernardo. Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο διήγημα του Ιρλανδού συγγραφέα John Connolly που εκδόθηκε το 2004 στη συλλογή υπερφυσικών διηγημάτων Nocturnes.

Η περιπέτεια ενός χωρισμένου μυθιστορηματογράφου που διαπράττει το σφάλμα να μετακομίσει με τα δύο παιδιά του, τη Λουίζα και τον Σαμ [Gattlin Griffith], σε μια εντελώς απομονωμένη μονοκατοικία στο μέσω του πουθενά. Για ακόμη χειρότερη τύχη του, στην τεράστια αυλή τους υπάρχει ένας αρχαίος ινδιάνικος τύμβος, που φαίνεται πως κρύβει πολλά μυστικά.
Λίγες μέρες μετά από τη μετακόμιση, ο συγγραφέας, ο Τζον [Kevin Costner], παρατηρεί πως η δεκατριάχρονη κόρη του, η Λουίζα [Ivana Baquero] αρχίζει να φέρεται πολύ περίεργα, σαν να είναι εντελώς άλλος άνθρωπος. Στην αρχή ο Τζον αποδίδει  αυτή την αλλαγή συμπεριφοράς στα συνηθισμένα προβλήματα εφηβείας, όμως σιγά-σιγά καταλαβαίνει πως οι ιδιοτροπίες της κόρης τους έχουν μία πολύ πιο αλλόκοτη βάση που σχετίζεται με τις καταχθόνιες δυνάμεις που κρύβει ο τύμβος.

Η ταινία είναι καλογυρισμένη, αλλά η έκπληξη ίσως είναι πως οι καλύτερες ερμηνίες είναι των δύο παιδιών.



Δεν υπάρχουν σχόλια: