Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Whatever Works


Μια ακόμη κωμωδία που έγραψε και σκηνοθέτησε ο διάσημος Woody Allen, που θα ήταν πολύ καλύτερη αν στον πρωταγωνιστικό ρόλο του μισάνθρωπου φυσικού Boris Yelnikoff (David) δεν έπαιζε ο Larry David, αλλά ο ίδιος ο σκηνοθέτης...
Όχι πως ο πρωταγωνιστής δεν είναι συμπαθητικός, αλλά μπροστά στο νευρόσπαστο τον  Woody... Και θα του πήγαινε και ο ρόλος κουτί!
Αμερικανοεβραίος, άθεος, διανοούμενος, που απεχθάνεται κυρίως την απύθμενη ανθρώπινη βλακεία... και φυσικά αρκετά γοητευτικός, παρά την προχωρημένη του ηλικία ώστε να καταφέρει να ξετρελάνει τη νεαρότατη επαρχιωτοπούλα από τα βάθη του αμερικάνικου νότου που καταφθάνει στην Νέα Υόρκη να κάνει την τύχη της.
Οπωσδήποτε πανέξυπνη, καυστική σάτυρα, αλλά λιγάκι παρατραβηγμένη με τη μαμά της επαρχιωτοπούλας να μεταμορφώνεται σε σεξοβόμβα καλλιτέχνη φωτογράφο εκ του μηδενός και του πατέρα της να βρίσκει τον πραγματικό του εαυτό ως ομοφυλόφιλος!
Έκπληξη ίσως η πολύ καλή ερμηνεία της Evan Rachel Wood στο ρόλο της πανάσχετης κοπελίτσας από μια άγνωστη κωμόπολη του Μισισιπή.
Απορώ πώς θα αισθάνονται... οι Μισισιπέζοι, μετά από τα τόσα κολακευτικά που τους σούρνει ο πάνσοφος καθηγητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: