Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

The Emperor's Club


Ο William Hundert [Kevin Kline] είναι ένας κλασικός φιλόλογος αφοσιωμένος στη διδασκαλία των λατινικών σε ένα πανάκριβο αμερικάνικο ιδιωτικό σχολείο. Ο στόχος του είναι να διαμορφώσει ακέραιους χαρακτήρες, άνδρες (το σχολείο είναι αρρένων την πρώτη περίοδο που δίδασκε) που θα διακρίνονταν όχι μόνο για την πολυμάθειά τους αλλά και για την εντιμότητά τους.
Η έλευση όμως του Sedgewick Bell [Emile Hirsch] , ενός ξιπασμένου και κακοαναθρεμμένου νέου μαθητή, ο οποίος τυγχάνει να είναι και γιος γερουσιαστή, του χαλάει την τάξη. Προσπαθεί να τον συνετίσει, και καταφέρνει να τον κάνει μα ενδιαφερθεί για τα κλασικά γράμματα, αλλά τελικά αντιλαμβάνεται πως ο νεαρός τα κάνει όλα αυτά μόνο και μόνο για να πάρει το βραβείο του "Ιουλίου Καίσαρα" της χρονιάς... αποπειρώμενος να αντιγράψει!
Κάτω από την πίεση του διευθυντή του κολεγίου, δεν αποκαλύπτει την απάτη του, και ο νεαρός καταφέρνει να αποφοιτήσει και να μπει σε φημισμένο πανεπιστήμιο.
Δεν έχει ξεχάσει όμως πως δεν είχε πάρει το βραβείο, παρότι έκανε σκονάκι, και μετά από πολλά χρόνια διοργανώνει επανάληψη του διαγωνισμού του "Ιουλίου Καίσαρα", καλώντας στην υπερπολυτελή του έπαυληολόκληρη την τάξη του και φυσικά το φιλόλογο.
Αποδεικνύεται όμως πως ο χαρακτήρας του δεν έχει αλλάξει καθόλου.

Μια ταινία (που είχε προβληθεί στην Ελλάδα το 2003) σχετική με τη σημασία της εκπαίδευσης και το ρόλο των εμπνευσμένων δασκάλων που μπoρείτε να α[πολαύσετε πλέον σε DVD.

Δεν υπάρχουν σχόλια: