Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Harry Brown


Ο Harry Brown [Michael Caine] είναι ένας  συνταξιούχος στρατιωτικός,  βετεράνος του πολέμου στη Βόρεια Ιρλανδία, που μετά το θάνατο της γυναίκας του και της κόρης του έχει πια για παρηγοριά μονάχα το φίλο του Leonard Attwell [David Bradley], με τον οποίο συναντιούνται στην κοντινή μπιραρία για μια παρτίδα σκάκι.
Δυστυχώς ο Λέναρντ δεν αντέχει πλέον τους προπηλακισμούς των νεαρών εγκληματιών που τυραννούν την υποβαθμισμένη τους γειτονιά και χρησιμοποιεί μια παλιά ξιφολόγχη για αυτοάμυνα. Το αποτέλεσμα βέβαια είναι να κατακρεουργηθεί από τη συμμορία που του έχει στήσει καρτέρι.
Είναι η σταγόνα που ξεχυλίσε το ποτηρι της οργής του Χάρη Μπράουν.
Βλέποντας πως η αστυνομία δε θα καταφέρει ποτέ να στοιχειοθετήσει κατηγορίες που θα τιμωρήσουν παραδειγματικά τους νεαρούς εγκληματίες, αποφασίζει να πάρει το νόμο στα χέρια του.
Ξαναθυμάται τα παλιά του ηρωικά κατορθώματα στο στρατό και αρχίζει να σκοτώνει ένα-ένα τα μέλη της συμμορίας.

Μια βίαιη, ρεαλιστική ταινία με θέμα την εγκληματικότητα των φτωχιογειτονιών των σύγχρονων πόλεων και των αυτόκλητων προστατών της έννομης τάξης.

Πολύ καλή η σκηνοθεσία του  Daniel Barber, στην πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, και εξαιρετικές οι ερμηνείες των γηραιών πια Michael Caine και David Bradley.

Δεν υπάρχουν σχόλια: