Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

The Road

 

 



Αν έχετε τάσεις αυτοκτονίας μην πάτε να δείτε αυτήν την ταινία. Είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Cormac McCarthy , του συγγραφέα που διακατέχεται από κάποιο διεστραμμένο κόλλημα με τη... μανιοκατάθλιψη.
Στο σενάριο του Joe Penhall μεταφερόμαστε σε ένα κόσμο όπου έχει συμβεί μια ακαθόριστη βιβλική καταστροφή, οι δε ελάχιστοι επιζήσαντες άνθρωποι τριγυρνάνε αναζητώντας τα ελάχιστα υπολείμματα τροφής ή καταφεύγουν στην ανθρωποφαγία!
Υπάρχουν όμως και λίγοι "καλοί", με ψήγματα τουλάχιστον ανθρωπισμού και φλόγα ακόμη να τρεμοπαίζει στην καρδιά τους, όπως ο πατέρας [Viggo Mortensen] και ο γιος [Kodi Smit-McPhee] (οι βασικοί χαρακτήρες του έργου). Ο άρρωστος πατέρας θα καταφέρει αλήθεια να μεταφέρει το μικρό του γιο στο Νότο προτού ο ίδιος πεθάνει από τις συνεχείς αιμοπτύσεις;
Η ταινία πάντως σκηνοθετικά είναι πετυχημένη.
Ο σκηνοθέτης, John Hillcoat, μας μεταφέρει στην γκρίζα δυστοπία που απαιτεί η πλοκή του έργου, και οι ηθοποιοί ανταποκρίνονται σωστά στους δύσκολους ρόλους τους.
Προσωπικά όμως ξεχώρισα την ερμηνεία του Robert Duvall στο δεύτερο ρόλο ενός περιπλανόμενου υπερήλικα και της Charlize Theron στον επίσης δεύτερο ρόλο της νεκρής μητέρας του "γιου" (δεν είχε αντέξει να ζει υπό τις συνθήκες αυτές και είχε αυτοκτονήσει πριν ο άντρας και το παιδί της πάρουν τους δρόμους), ο δε "πατέρας" τη βλέπει συχνά στον ύπνο του ή όταν καταφέρνει να ονειροπολεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια: