Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Επικίνδυνες μαγειρικές




Μια ταινία του σκηνοθέτη Βασίλη Τσελεμέγκου, σενάριο γραμμένο από τη Μαρία Πάουελ, βασισμένο στο ομώνυμο ευπώλητο μυθιστόρημα του Ανδρέα Στάϊκου, που έχει μεταφραστεί ήδη σε 30 γλώσσες και έχει γίνει και θεατρικό.
Ένα  εκθαμβωτικό μοντέλο, η Νανά (Κάτια Ζυγούλη), γνωρίζεται με δυο σεφ
το Δαμοκλή (Γιώργος Χωραφάς) και το Δημήτρη (Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης)
και δημιουργείται μεταξύ τους ένα κρυφό ερωτικό τρίγωνο, κρυφό μόνο για τους άντρες, ενώ η Νανά δε φαίνεται να την πειράζει να κάνει έρωτα και με τους δύο, ακόμη και την ίδια ημέρα.
Της αρέσουν κι οι δύο, για διαφορετικούς λόγους: ο Δαμοκλής είναι ο ώριμος άντρας με πείρα, πιο συνεσταλμένος αλλά και απαιτητικός, ο Δημήτρης κατά πολύ νεαρότερος του Δαμοκλή, αλλά και πιο γήινος, αυθόρμητος, και απρόβλεπτος. Κι οι δυο τους λατρεύουν να μαγειρεύουν με φαντασία.
Της Νανάς της αρέσουν βέβαια τα εκπληκτικά εδέσματα που με τόση μαεστρία της ετοιμάζουν, πριν την οδηγήσουν, ή τους οδηγήσει, στο κρεβάτι (καμιά φορά και στο... τραπέζι) για εξίσου νόστιμες ερωτικές περιπτύξεις.
Μια του κλέφτη, όμως, δυο του κλέφτη, οι άντρες (που τυχαίνει να μένουν σε διπλανά διαμερίσματα του κέντρου της Αθήνας) αντιλαμβάνονται ότι κορτάρουν την ίδια γυναίκα και τότε ...
Καλογυρισμένη αισθησιακή ταινία, χωρίς να ολισθαίνει στο πορνό, που δεν πήρε πολύ καλές κριτικές (1) αλλά βλέπεται όμως ευχάριστα.

1. κριτική της ταινίας στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=19&artid=4558069&enthDate=30012010
2. διαφημιστικό της ταινίας
http://www.youtube.com/watch?v=_xNy2fllO4Y
3. ενδιαφέρουσα κριτική και βίντεο με σχόλια από τους συντελεστές της ταινίας στο ελληνικό μπλογκ Movies for the Masses
http://mftm.blogspot.com/2009/11/2010-promo-reel.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: