Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Όλα θα πάνε καλά



Μια μέτρια ελληνική ταινία του 2009, που νοίκιασα σε DVD,  ελπίζοντας να δω κωμωδία, αλλά μάλλον μου βγήκε ηθικοπλστικό μισοαστυνομικό - μισοκοινωνικό.
Ο Φάνης (Ορφέας Αυγουστίδης) -ένας κακομοίρης ιδιοκτήτης καντίνας- και η Τζίνα (Φαίη Ξυλά) -μια κοπελίτσα που δεν ξέρει πού πατά και πού πηγαίνει-  παρασύρονται από τον Μιλτιάδη (Ακης Σακελλαρίου) -μικροαπατεώνα που μόλις βγήκε από τη φυλακή νομίζει πως έστησε το κόλπο του αιώνα-, σε μια αλλόκοτη απαγωγή.
Ούτε λίγο ούτε πολύ το σχέδιο τους είναι να απαγάγουν το διεφθαρμένο μεγαλοδικηγόρο Γιώτη Μαθιόπουλο (Δημήτρης Πιατάς).
Η απίστευτη ανικανότητά τους όμως τους κάνει αντί για το δικηγόρο να καταφέρουν να απαγάγουν μόνο τη... θεία του Ελενίτσα (Έφη Παπαθεοδώρου) που έτσι κι αλλιώς ήθελε να ξεφορτωθεί!
Φυσικά αντί για λύτρα από το μαφιόζο δικηγόρο...

Η σκηνοθεσία του Γιάννη Ξανθόπουλου είναι πετυχημένη.
Οι ηθοποιοί ζωντανεύουν πειστικά τους χαρακτήρες του έργου, εκτός από τον Πιατά που αντί για λαμόγιο δικηγόρο... παίζει την αιώνια κωμική φιγούρα  που τον έχουμε συνηθίσει να βγάζει γέλιο. Εδώ ομως είναι εντελώς εκτός τόπου και χρόνου!
Επίσης η θείτσα, μια  υπερβολικά "εξωγήινη" φιλοσοφημένη ύπαρξη,  μας είναι απλώς συμπαθητική, αλλά τίποτε περισσότερο.
Το πρόβλημα με λίγα λόγια βρίσκεται στο μέτριο σενάριο (επίσης του  Γιάννη Ξανθόπουλου) και στις φτηνές ψευτοκοινωνικές κριτικές του στιλ "δε φταίνε οι μικροεγκληματίες που πάνε φυλακή, αλλά οι μεγαλοκαρχαρίες που τη γλιτώνουν".

Δεν υπάρχουν σχόλια: