Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Two lovers (Δύο έρωτες)




Κατ΄ αρχάς η ελληνική μετάφραση μας μπερδεύει λίγο. Δεν είναι το ότι η λέξη lover στα αγγλικά δε σημαίνει έρωτας.
Ή μάλλον να το πούμε διαφορερικά. Η ίδια η πλοκή της ταινίας θα μας μπερδέψει. Για πόσους εραστές πρόκειται;
O Λέναρντ (Joaquin Phoenix), ένας περίεργος τύπος, γιος ιδιοκτήτη καθαριστήριου στη Νέα Υόρκη, αδυνατεί να ξεπεράσει τον έρωτά του για μια κοπέλα που είχε αρραβωνιαστεί, αλλά η οποία τον παράτησε αφού έμαθε πως για ιατρικούς λόγους δε θα έπρεπε να έκαναν μαζί παιδιά, και αποπειράται να αυτοκτονήσει.
Δεν τα καταφέρνει όμως, αλλάζει γνώμη και τελικά τον βγάζουν από τα παγωμένα νερά. Μόλις γυρίζει σπίτι, ο πατέρας του του ανακοινώνει πως του έχει κανονίσει ραντεβού με την κόρη επιχειρηματία που θα αγοράσει το καθαριστήριό τους. Η Σάντρα τον ερωτεύεται αμέσως, αλλά ο Λέναρντ συναντά τη Μισέλ, μια νεοφερμένη στην πολυκατοικία τους, η οποία είναι ναρκομανής και έχει σχέση με πάμπλουτο παντρεμένο κύριο, ο οποίος παρ΄ ότι είναι ξετρελαμένος μαζί της δεν αποφασίζει να χωρίσει ώστε να την αποκαταστήσει.
Πόσους έρωτες μετρήσατε;
Καλά, ούτε ο Λέναρντ δεν μπορεί να τους υπολογίσει.
Στο τέλος πάντως της ταινίας θα συμφωνήσετε ίσως μαζί μου πως η ταινία θα έπρεπε να είχε τον τίτλο “Καλύτερα το δίπορτο”!

Παρά το γεγονός που το σενάριο είναι αλλοπρόσαλο, ή κοινότυπο, ο James Gray σκηνοθετεί μια εξαιρετική ταινία, στην οποία απολαμβάνουμε έξοχες ερμηνείες ακόμη και από τους ηθοποιούς που υποδύονται τους δεύτερους ρόλους. Υπέροχη π.χ. η Isabella Rosselini στο ρόλο της πονεμένης μητέρας του Λέναρντ. Πολύ καλή επίσης η Vinessa Shaw στο ρόλο της Σάντρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: