Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

ANGELS AND DEMONS (ΟΙ ΙΛΟΥΜΙΝΑΤΟΙ)




Οι “Πεφωτισμένοι” είναι μια ακόμη ταινία βασισμένη σε μυθιστόρημα του
Dan Brown γραμμένο με την καλοδοκιμασμένη συνταγή που χαρίζει σίγουρη επιτυχία: ολίγον μυστήριο, ολίγες ιστορικές συνωμοσίες, ολίγοι ηρωισμοί, ανεξήγητες δολοφονίες και ένας αδίστακτος εγκληματίας στην υπηρεσία μιας μυστικής οργάνωσης. Και όλα αυτά με φόντο την εκλογή ενός νέου Πάπα!
Θα σωθεί άραγε η καθολική εκκλησία από τον τρομερό αυτό κίνδυνο;
Η επιστήμη θα συμμαχήσει τελικά με τη θρησκεία;
Ο γνωστός κι από την προηγούμενη ταινία καθηγητής συμβολογίας του Χάρβαρντ Robert Langdon, αναλαμβάνει και πάλι να λύσει το γρίφο καθοδηγώντας τις διωκτικές αρχές.
Εδώ όμως έχουμε και νέο, πιο σκοτεινό ήρωα.
Έναν παπά - πιλότο που οδηγεί ένα ελικόπτερο αρεκετά ψηλά ώστε να προκαλέσει την έκκρήξη της βόμβας αντιύλης αρκετά ψηλά για να σώσει το Βατικανό από την ολοκληρωτική καταστροφή!!!

Αν αντέξετε αυτό το εντελώς για γέλια ή για κλάματα σενάριο, το οποίο παρεμπιπτόντως βρίθει επιστημονικών λαθών, θα απολαύσετε τουλάχιστον μια εκδρομή στα αξιοθέατα της πανέμορφης Ρώμης.

Η ταινία γυρίστηκε μετά την επιτυχία της μεταφοράς του “Κώδικα Ντ Βίντσι” στη μεγάλη οθόνη, παρότι το βιβλίο “Ιλουμινάτοι” είχε γραφτεί τρία χρόνια πιο πριν.

Ο Tom Hanks μου φάνηκε αρκετά γερασμένος και επίπεδος, λες και βαριόταν να ξαναπαίξει τον ίδιο ρόλο του καθηγητή.
Αρκετά καλός ο Ewan McGregor στο ρόλο του δολοπλόκου παπά, μέτρια η πανέμορφη Ayelet Zurer στο ρόλο της ερευνήτριας του CERN που βοηθάει τον συμβολολόγο να βρουν το δολοφόνο.

Σκηνοθετικά η ταινία ήταν καλογυρισμένη, αλλά δύσκολα πιστευτή λόγω των υπερβολών του σεναρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: