Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 17 Μαΐου 2009

STAR TREK



Πού να φανταζόμουνα όταν προτοέβλεπα τα επισόδεια της αυθεντικής σειράς "Ταξίδι στ' αστέρια"
στη χουντική τηλεόραση στα τέλη της δεκαετίας του 60, πως μετά από σαράντα χρόνια θα έβγαινα από το σινεμά με ένα μαγικό μαραφέτι επικοινωνίας στα χέρια μου παρόμοιο με του θρυλικού κυβερνήτη Κερκ!
Κι όμως πολλά από τα τεχνολογικά επιτεύγματα που προανήγγειλε η περίφημη αυτή σειρά επιστημονικής φαντασίας τελικά έγιναν πραγματικότητα πολύ πιο γρήγορα απ' ότι φανταζόμασταν τότε: κινητά τηλέφωνα, υπερυπολογιστές, ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια που σου απαντά άμεσα σχεδόν κάθε σου ερώτημα, διαστημόπλοια που τουλάχιστον θα έφταναν μέχρι τον Άρη (φευ ακόμη μη επανδρωμένα!)

Όσο για τη νέα ταινία, όσοι από τους παλιούς λάτρεις του είδους τη δουν, δεν νομίζω πως θα απογοητευτούν.
Το διαστημόπλοιο Έντερπραϊζ είναι μια τεχνολογική κούκλα, ο κυβερνήτης Τζέϊμζ Κερκ, φτυστός γιος του πατέρα του, κάπως πιο τρελούτσικα τολμηρός, ο δε νέος Σποκ, ένας πολύ πιο γλυκός Βουλκάνιος που παρά την κατά το ήμισυ γήινη καταγωγή του παραμένει τέρας λογικής, μια κούκλα Ουχούρα υπεύθυνη τηλεπικοινωνιών, ένας πιτσιρικάς Τσέχοφ πηδαλιούχος, ένας ριψοκίνδυνος γιατρός Μακόι και ένας θεότρελος μηχανικός Σκότι ... που φυσικά καταφέρνει να υπερνικήσει ακόμη και την αδυσώπητη έλξη μιας απειλητικής για το σκάφος μαύρης τρύπας.
Φυσικά υπάρχουν και οι κακοί Ρωμύλιοι με αρχηγό τον Νέρωνα, που σκοπεύουν να καταστρέψουν με το φοβερό τους τρυπάνι αντιύλης κάθε πλανήτη της Ομοσπονδίας, ξεκινώντας από τον πλανήτη Βούλκαν!
Βρίσκονται όμως αντιμέτωποι με τον Κερκ και τον Σποκ που καταφέρνουν να διακτινιστούν μέσα στο εχθρικό σκάφος... και καταλαβαίνετε τι επακολουθεί!
Αν μάλιστα υπολογίσετε πως εκτός από ταξίδι στ´ αστέρια έχουμε επίσης και ταξίδι στο χρόνο, με εμφάνιση του αυθεντικού Σποκ που συμβουλεύει... τον νεώτερο εαυτό του, τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα.

Όσο για το σκηνοθέτη J.J. Abrams, που έχει κάνει προηγούμενα το "Επικίνδυνες αποστολές 3", είναι δημιουργός διάφορων εμπορικότατων τηλεοπτικών σειρών όπως το Lost, και έχει γράψει το σενάριο για τις ταινίες "Σχετικά με τον Χένρι", "Για πάντα νέος", και "Αρμαγεδών", σίγουρα ξέρει να φτιάχνει περιπέτειες με καταιγιστικό ρυθμό δράσης που πραγματικά σε καθηλώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: