Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Salt


Αν σας αρέσουν οι πρακτορικές ταινίες, το Salt δεν πρέπει να το χάσετε.
Η πράκτορας της CIA Σόλτ [Angelina Jolie] κατηγορείται από Ρώσο καταδότη που έπεσε στα χέρια της υπηρεσίας, πως είναι διπλή πράκτορας, και καταδιώκεται από τους πάντες για να μη διαφύγει.
Η υπόθεση είναι ζωτικής σημασίας, μιας και διακυβεύονται οι σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας, ενώ στη μέση μπαίνουν διάφοροι μυστηριώδεις τρομοκράτες, κατάλοιπα της σοβιετικής παρανοϊκής μηχανής που έχουν καταφέρει να διεισδύσουν στον αμερικάνικο κρατικό μηχανισμό.
Θα οδηγηθεί λοιπόν ο πλανήτης σε πυρηνικό ολοκαύτωμα, μετά την εξουδετέρωση ακόμη και του Αμερικανού προέδρου;
Μην ανησυχείτε βέβαια.
Η Σολτ, που μπροστά της ακόμη και ο Τζέϊμς Μποντ φαντάζει νεοσύλλεκτος, κατατροπώνει τους πάντες, και σώζει τον κόσμο από βέβαιη καταστροφή.
"Αμερικανιά" θα μου πείτε, αλλά ο σκηνοθέτης Phillip Noyce, γύρισε μια καλοστημένη περιπέτεια που θας σας κρατήσει βιδωμένους στην καρέκλα μέχρι την τελευταία της σκηνή.
Το σενάριο του Kurt Wimmer δεν είναι πάντως και πολύ πρωτότυπο: καλοί που αποδεικνύονται κακοί, νεκροί που ανασταίνονται, πράκτορες θαμμένοι σαν τυφλοπόντικες που συναντώνται μετά από δεκαετίες για να χτυπήσουν τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, οι γνωστές φοβίες που τρομάζουν δηλαδή κάθε φιλήσυχο μέσο πολίτη που αναζητά έντρομος σωτηρία από υπερπράκτορες. Κι έτσι όλα τα απίστευτα καταπίνονται αμάσητα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: