Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Orphan


Μια κλασική ταινία τρόμου που βασιζεται στην πεποίθηση πως ένα κακό άτομο μπορεί εύκολα να ξεγελάσει τα αθώα του θύματα για τον απλούστατο λόγο πως αυτά είναι αδύνατον να διανοηθούν τι μπορεί να σκαρφιστεί ένα αρρωστημένο μυαλό.
Η Εσθήρ είναι άνα ευγενικό, πανέξυπνο και ευγενικό κοριτσάκι που περιμένει υπομονετικά την οικογένεια που θα την υιοθετήσει. Περνά τι ώρες της ζωγραφίζοντας σε μια αίθουσα του ορφανοτροφείου, χωρίς να συγχρωτίζεται πολύ-πολύ με τα άλλα ορφανά κορίτσια του ιδρύματος.
Το ζευγάρι που θα την πάρουν σπίτι τους είναι η Κέιτ και ο Τζον Κόουλμαν. Παρότι έχουν ήδη δύο παιδιά θέλουν ένα ακόμη για να εξιλεωθούν από το θάνατο της κόρης τους στη γέννα [πιθανόν λόγω του τότε αλκοολισμού της μητέρας].
Η Εσθήρ όμως δεν είναι καθόλου αυτό που δείχνει.
Δεν είναι καν παιδί...

Η ταινία πάσχει από τα γνωστά κλισέ των ταινιών τρόμου: το καλό τελικά νικά, οι "καλοί" είναι πάντα υπερβολικά αθώα αφελείς, οι "κακοί" είναι πάντα διαβολικά έξυπνοι, όλες οι συμπτώσεις τελικά τους ευνοούν, στο τέλος όμως κάποιος από μηχανής θεός σώζει την κατάσταση και δίνει τη λύση.

Πολύ καλές οι ερμηνείες της Κέιτ [Vera Faramiga] και της Εσθήρ [Isabelle Fuhrman].

Δεν υπάρχουν σχόλια: