Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

El secreto de sus ojos


"Το μυστικό στα μάτια της' είναι μια αργεντινέζικη ταινία που δεν πρέπει να χάσετε.
Αστυνομική, θρίλερ, αισθηματική, δραματική, ναι είναι απ'  όλα.
Ο σκηνοθέτης Juan José Campanella γυρνά μια ταινία που παρόλο που είναι σκληρή καταφέρνει να είναι ταυτόχρονα κωμική αλλά και να μας μας κάνει να σκεφτούμε, πέρα από τις ανθρώπινες μικρότητες και τα πάθη, την τρομερή δύναμη της αγάπης.
Το σενάριο που έγραψε ο ίδιος ο σκηνοθέτης, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Eduardo Sacheri, είναι φυσικά ένα από τα μεγάλα ατού της ταινίας.
Οι ηθοποιοί όλοι άγνωστοι, αφού η ταινία δεν είναι αμερικάνικη, αλλά παίζουν εξαιρετικά!
Ο δικαστικός λειτουργός Benjamín Espósito [Ricardo Darín], με τη συνδρομή του αλκοολικού βοηθού του Pablo Sandoval [Guillermo Francella]  προσπαθούν να βρουν το δολοφόνο της δασκάλας Liliana Coloto [Carla Quevedo] , αλλά πέφτουν πάνω στο διεφθαρμένο αστυνόμο Romano [Mariano Argento] , ο οποίος κατ' αρχάς προσπαθεί να εμπλέξει δύο άμοιρους μετανάστες, και κατόπιν όταν ο πραγματικός δολοφόνος Isidoro Gómez [Javier Godino] συλλαμβάνεται, τον απελευθερώνει για να τον χρησιμοποιήσει ως πράκτορα της αστυνομίας!
Ο Εσπόζιτο έχει όμως τη βοήθεια της αριστοκράτισας προϊσταμένης του, Irene Menéndez-Hastings [Soledad Villamil], και γλιτώνει την καταδίωξη του Γκόμες, φεύγοντας άρον-άρον για μια επαρχιακή πόλη. Την πληρώνει όμως ο φίλος του Σαντοβάλ, ο οποίος δολοφονείται εν ψυχρώ από όργανα του ποαρακράτους που τον περνάνε για τον Σσπόζιτο!
Μετά από χρόνια, ο Εσπόζιτο συναντά τον Ricardo Morales, το σύζυγο της δολοφονημένης Κολότο, και ανακαλύπτει πως ο δολοφόνος Γκόμεζ έχει πληρώσει πολύ ακριβά την αποτρόπαια πράξη του...

Δεν υπάρχουν σχόλια: