Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012

The Angels' Share

                              To πόστερ της ταινίας.


Σκηνή από την ταινία όπου οι τέσσερις μικροαπατεώνες μόλις επέστρεψαν από την κλοπή στο αποστακτήριο και τη γλιτώνουν και από  το αστυνομικό μπλόκο.


Ο Ρόμπη με την κοπέλα του Λεόνη


"Το μερίδιο των αγγέλων" είναι η τελευταία ταινία του Άγγλου σκηνοθέτη κινηματογραφιστή των κοινωνικών αδιεξόδων και του δράματος που γεννά η κάθε εποχή Ken Loach
με θέμα την προσπάθεια ενός νεαρού πατέρα να γλιτώσει από το φαύλο κύκλο μιας ζωής στην παρανομία και να γίνει αποδεκτός τουλάχιστον από την κοπέλα που τον αγαπάει, αλλά δεν μπορεί να τον εμπιστευθεί.
Ενώ ο Ρόμπη και η παρέα του εκτίουν ποινή εργασίας για κοινοφελείς σκοπούς, γνωρίζεται με τον Χάρη που είναι υπεύθυνος για την ομάδα αυτή των κακοποιών.
Τους πηγαίνει σε ένα αποστακτήριο για ουίσκι όπου μαθαίνουν ότι  "μερίδιο των αγγέλων" είναι το τμήμα του οινοπνεύματος ενός ποτού που χάνεται κατά τη διαδικασία της απόσταξης. Ο Ρόμπη αργότερα, σε άλλη εκδρομή που διοργανώνει ο Χάρη [λάτρης του ουίσκι], γνωρίζεται με μεγαλέμπορο ποτών Θαντέους και του μπαίνει η ιδέα να κλέψει μια μικρή ποσότητα συλλεκτικού ουίσκυ [Malt Mill] για να του την πουλήσει,,,
Η ταινία γυρίστηκε στη Γλασκόβη και το Εδιμβούργο με χρηματοδότηση διαφόρων Ευρωπαϊκών οργανισμών και κατέκτησε το βραβείο της επιτροπής στο Φεστιβάλ των Κανών 201.

Ο Paul Brannigan, που παίζει το ρόλο του Ρόμπη, είναι και ο ίδιος παιδί ναρκομανών γονιών, μεγαλωμένος στη φτωχογειτονιά Barrowfield της Γλασκόβης, και ήταν και ο ίδιος μπλεγμένος με διάφορες βρομοδουλειές μέχρι που έγινε ηθοποιός.

Κριτική της γλυκόπικρης αυτής κωμωδίας στο Rotten Tomatoes.
Παρουσίαση στο Lifo.

Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012

Life of Pi


Αξίζει να δείτε την ταινία H ζωή του Πι και μόνο για να ανακαλύψετε πώς ο ευφυέστος σκηνοθέτης Ang Lee καταφέρνει να γυρίσει σκηνές με ένα νεαρό και μια τεράστια τίγρη πάνω σε σωστική λέμβο στη μέση του Ειρηνικού!